Polimer Beton Kanal Fiyatları
Polimer Beton Kanal Fiyatları
Polimer Beton Kanal oluşan yağmursuyu’ nu drenaja en hızlı şekilde iletimi konusunda en pratik yöntemdir.
Polimer Beton Kanal kaygan yüzeyi ile suyun akışkanlığını hızlandırmaktadır. Kullanıldığı projelerde yağmursuyu kanalı yapmak için gerekli olan kanal kalıp ve köşebent maliyetini ortadan kaldırmakla beraber zamandan tasarruf ettirir.
Polimer Beton Kanal Fiyatları’ da istek halinde kilit mekanizması sistemi uygulanır ve yetkisiz kullanım ve müdahale engellenir.
Polimer Beton Kanalı, döküm kanal ızgarası haricinde , paslanmaz ızgara , grid ızgara , fuga ve plastik ızgara ile kullanıma uyumludur.
Polimer beton kanalın kullanıldığı alanlar genellikle ; Sosyal yaşam ve Peyzaj projeleri, hastane projeleri, okul projeleri, devlet binaları yada kamu binaları projeleri, konut projeleri ,havaalanı projeleri, otopark projeleri ve her nevi projelerde yağmur suyunu drene etmek için kullanılmaktadır.
Polimer Beton Kanal Sistemi, Ülkemizdeki yapı detayları göz önüne alınarak yeniden tasarlanmış, tüm alternatif uygulamalara uygun kesit ve ölçüler standart üretim kapsamına alınmıştır.
Polimer boyutların farklı olması dolayısı ile ortaya çıkan geçiş problemleri uygun geçiş elemanları ile çözülmüş ve meyil oluşturucu elemanlar üretilerek çok uzun kanal hatları hızla boşaltılması sağlanmıştır. Üretimin hızlı ve kolay olması her türlü özel üretimin (kavisli kanal, dik köşe elemanı, dörtlü birleşim, açılı köşe elemanı vb…) yapılabilirliliği ve en kısa sürede teslimi gerçekleşmektedir.
Polimer Kanal Sistemi , kanal üzerinde kullanılan ızgaralar çok çeşitlidir. Ayrıca; isteğe bağlı olarak daha farklı türde ızgara üretimi de yapılabilmektedir.
Polimer Beton Kanal Fiyatları Sistemi ızgaraları, istenirse kullanılacak kilitleme elemanı yardımı ile gövdeye kilitlenerek, çalınmaya karşı koruma altına alınabilir.
Polimer Beton Kanal Fiyatları Sistemi’nin en önemli özelliği; ekonomik olmasının yanı sıra, sağladığı uygulama kolaylığı ve estetik çözümdür.
Polimer beton , sürekli polimer matrisi içinde reçine ve sertleştiriciden oluşan, kimyasal reaksiyon ile sertleşen ve çeşitli dolgu malzemeleri ile desteklenen, yüksek yapışma ve çok erken yüksek dayanım kazanabilme özelliğine sahip bir malzemedir.
Yapılarda kullanılan malzemeler, sağlamlık ve mukavemet gibi iki temel özelliğe sahip olmalıdır. Bu yüzden yapıda yüksek mukavemetli malzemeler tercih edilmelidir. İki veya daha fazla malzemenin, üstün özelliklerini tek bir malzemede toplamak ya da yeni bir özellik ortaya çıkarmak amacıyla, makro düzeyde birleştirilmeleri ile oluşturulan malzemeler, polimer kompozit malzeme olarak adlandırılır. Polimer beton, sürekli polimer matrisi içinde, reçine ve sertleştiriciden oluşan, kimyasal reaksiyon ile sertleşen dolgu malzemesi olarakta kuvars kumu ile desteklenen bir kompozit malzemedir. Bu çalışmada polimer betonu üretiminde dolgu malzemesi olarak kullanılan kuvars agregası tozunun yerine %10- %20- %30- %40- %47 oranlarında cam tozu ikamesi yapılmış, üretilen betonun işlenebilirliği,
basınç ve eğilme dayanımlarındaki değişimler araştırılmıştır.
Polimer malzemelerin çeşitlerine göre geleneksel döküm malzemeden avantajı, bileşenlerinin en iyi özelliklerini bir araya getirmesidir. Mukavemet, yorulma dayanımı, aşınma dayanımı, korozyon dayanımı, kırılma tokluğu, yüksek sıcaklık özellikleri, ısıl iletkenlik, rijitlik, ağırlık, fiyat ve estetik görünüm gibi özelliklerinden biri veya birkaçı, kompozit malzeme üretimiyle iyileştirilebilmektedir.
Bir malzemenin polimer malzeme olarak adlandırılabilmesi için;
– İnsan yapısı olması, dolayısıyla doğal bir malzeme olmaması,
– Kimyasal bileşenleri birbirinden farklı ve belirli ara yüzleri ayrılmaz en az iki
malzemenin bir araya getirilmiş olması,
– Farklı malzemenin üç boyutlu olarak bir araya getirilmiş olması,
– Bileşenlerinin hiç birinin tek başına sahip olmadığı özellikleri taşıması dolayısı ile
bu amaçla üretilmiş olması gerekmektedir.
Polimerler, monomer denilen kimyasal ünitelerden meydana gelen, zincirler şeklinde
bir yapıya sahip olan sentetik malzemelerdir. Doğada var olan bu malzemelerin
başlıcaları; kömür, ham petrol, su, hava ve kireçtir [1]. Yapay olarak da elde
edilebilen organik polimerik malzemeler ise plastikler, elastomerler ve fiberlerdir.
Polimerler; yapay polimerler ve doğal polimerler olarak iki gruba ayrılır.
– Yapay Polimerler (plastikler)
– Doğal Polimerler (selüloz, doğal kauçuk vb.)